Nederlandse boerenkaas, TableTom bouwt smakelijke brug naar Hongarije

Kaas-stapel in Kaan's Kaashandel Alkmaar.jpg
Elk jaar tijdens het Wijn Festival op de Burcht van Buda in september wordt ook de 'Wijn Universiteit' georganiseerd. Er worden gedurende drie dagen colleges gehouden over zowel Hongaarse als internationale wijnen en hun verschillende wijnculturen. De organisatie wil behalve het thema wijn nu ook andere gastronomische thema's centraal zetten en daarom is TableTom, az asztalom benaderd om op 10 september een college te verzorgen over Nederlandse ambachtelijke boerenkaas. Voor mij, Tom de Smet van TableTom, az asztalom, vormen organisatie en uitvoering hiervan natuurlijk een lekker pittig belegen uitdaging!

Voor een publiek van ongeveer 150 personen, bestaande uit vakpers, detailhandel, horeca en consumenten zal tijdens het college (Engels/Hongaars met simultaan tolk) de geschiedenis van Nederlandse kaas, de soorten en regio's, de rijping en smaken en de huidige ontwikkelingen in samenhang met landschapsbeheer, agro-toerisme en de kleinschalige productie van boerenkaas worden behandeld. Deze presentatie is dankzij de expertise en het netwerk van Fons van den Hout, kaasexpert en trainer in Nederland samengesteld.

Samen met de Hongaarse gastro-filosoof András Czismadia worden ook Hongaarse én Nederlandse boerenkazen in combinatie met Hongaarse wijnen besproken, bekeken, besnuffeld en geproefd! Verder wordt ingegaan op de vraag van Hongaren naar goede Nederlandse boerenkaas en hun wens om zelf ook een eigen authentieke Hongaarse kaas- en zuivelcultuur op te bouwen. Daarbij zou Nederland natuurlijk goed kunnen helpen. Hoe zou zo een samenwerking er dan eigenlijk uit moeten zien?

Voelt u zich betrokken bij de Nederlands-Hongaarse betrekkingen en wilt u uw naam verbinden aan het opbouwen van deze smakelijke brug tussen de twee landen? Neem dan contact op met TableTom, az asztalom en kies voor een banner op www.stampoteuropa.nl en een naamsvermelding in de programma-flyer.

- voor € 150,- krijgt u een banner van uw bedrijf/organisatie tot 1 januari 2009 op
www.stampoteuropa.nl, het internettijdschrift van TableTom, az asztalom.
- plus een naamsvermelding van uw bedrijf/organisatie op de TableTom programma-flyer 10 september 2008
- plus een naamsvermelding van uw bedrijf/organisatie bij de artikelen die voorafgaand aan het college zullen verschijnen op www.hongarijevandaag.nl en www.stampoteuropa.nl .

Heeft u geen interesse in een banner, maar wilt u dit initiatief wel graag ondersteunen dan kunt u uiteraard ook contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

De programma-flyers worden rond 22 augustus gedrukt. Precieze naams- en/of bedrijfsgegevens dienen daarom voor 20 augustus 2008 binnen te zijn.


Bij voorbaat hartelijk dank voor het meedenken,
met een vriendelijke groet,

TableTom, az asztalom
Tom de Smet

Nederland
Nieuwezijds Armsteeg 43
1015 NB Amsterdam

Tel: +31-20-6380194/ +31-6-521 353 88.
e-mail: info@table-tom.com

Hongarije
HU- 1053 Budapest
Veres Pálne utca 16.

Tel: +36-70-231 41 49
e-mail: info@table-tom.com

Op dit moment werken mee:
Nederlands Kaasmuseum in Alkmaar
Fons van den Hout, Kaasexpert te Tilburg
HongarijeVandaag
LekkersUitHongarije
Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel
Bossenbroek BV, Wijn accesoires
Holland Fish & Food
Move2Hungary
Mária Ballendux-Bogyay
ECNC

Het college wordt gehouden op 10 september 2008 16.00 uur tot 19.00 uur (17.00 start kaasprogramma) in het:

Magyar Kultúra Alapítvány Székháza
Budai vár
1014 Budapest
Szentháromság tér 6.

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing