Verburg kaart foie gras aan in Europa

Bron: ANP, 2 november 2007 uit het NRC

Den Haag, 2 nov. Net als haar voorganger Cees Veerman gaat minister Gerda Verburg (Landbouw) de totstandkoming van foie gras aankaarten in de Europese Commissie. Verburg zegde dat gisteravond toe na vragen van de Socialistische Partij in de Tweede Kamer.
De minister liet overigens ook weten dat de vrije handel in ganzen- en eendenlever niet te verbieden valt. Wel hebben acties zoals dierenbeschermers eerder voerden grote impact.
Verburg wees erop dat verscheidene restaurants, grootwinkelbedrijven en ook banken na acties besloten geen foie gras meer te serveren, verkopen of financieren, omdat de ganzenlevers snel worden vergroot door de dieren onder dwang veel voedsel te voeren.

Hongaarse ganzenlever, mag dat dan wel?
gepubliceerd: december 2006

Ik was er al een beetje op voorbereid; dat dierenactivisten en de Stichting Wakker dier paraat zouden staan. Er valt weer wat om voor te vechten blijkbaar. De Bijenkorf en de leverancier Ashkan Mossafaian van de Hongaarse ganzenlever die de Bijenkorf verkocht, zijn danig op de vingers getikt zo vlak voor kerstmis. Lees hierover in het artikel in het Parool van 24-12-2006.

oroshazi-libamaj.jpg
In Hongarije vinden ze het maar heel raar dat we in Nederland niet staan te springen om hun ganzenlever te importeren. Dierenactivisten, wat zijn dat? Kun je dat eten? Rare jongens die Hollanders toch, hoor je ze denken op de markt in Boedapest. Enne, eten Hollanders überhaupt wel..............? Ik ga in ieder geval op onderzoek uit in Hongarije. Achter de ganzen en hun lekkere levers aan!


Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing