Geur van goulash in Aalsmeer

AttilaRtl2.jpg
Om elf uur in de morgen aan de pittige Hongaarse worst met een goed glas Bikavér in een studio van het RTL4 programma lijn 4 maak ik niet vaak mee. Hoe kan het toch dat overal waar Hongaren zijn, er eigenlijk meteen een feestje ontstaat? Met als thema Hongarije werd het belspelletje Lijn 4, tussen de stukjes belspel door, zo bijna tot een volwaardig amusementsprogramma.


Terwijl de camera's werden ingesteld, de make-up even opgefrist en de lampen bijgesteld, draaide achter een kartonnen wand een andere camera om de Nederlandse kijker op te roepen om vooral te bellen met de oplossing van het spelletje. De prijs voor de goede oplossing: een flink geldbedrag en een weekendje Boedapest. Tja, dat willen we allemaal wel. Intussen sneed Attila Szunomár, van Lekkers uit Hongarije, de groente en schilde hij aardappels voor de grote pan goulashsoep die centraal zou staan in het 'life' kookgedeelte van de uitzending. Sándor Radics speelde lekker op de cimbalom en Marion Szunomár vertelde waarom ze Hongarije als tweede thuis beschouwt. Flessen wijn werden open getrokken, worsten werden aangesneden en zo leek die grote donkere zwarte studio even een eiland van Hongaarse passie en plezier te zijn geworden. De lucht van ui, knoflook en paprika geurde tot buiten de studio de straten van Aalsmeer in.

AttilaRtl3.jpg
Op deze manier pakte het Hongaars Verkeersbureau haar taak tot promotie van Hongarije als vakantieland op een originele manier op. Met een groot bereik met niet te veel middelen is er slim gebruik gemaakt van de tv als marketinginstrument. Dankzij Angela Dedák en de andere medewerkers was er dus zomaar op een gewone dinsdagmorgen even te ruiken en te zien waarom Hongarije zo'n prettig land is. Nu nog een eigen Hongaarse Culinaire serie op tv en dan kunnen we echt los!


Meer over:
Het Hongaars Verkeersbureau
Lekkers uit Hongarije

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing