Wat een verdriet, de worsten zijn er niet!

Ach, het heeft niet lang mogen duren. Met de Worstenkraam van Lászlo op de Albert Cuyp. Door omstandigheden heeft hij de kraam moeten sluiten. En nu zitten we dus zonder Hongaarse worst. Niet alleen voor mij een groot gemis, Hongaren wonend hier in Holland bellen me al op, waar de worsten gebleven zijn...........want ze komen voor niets naar Amsterdam en zoeken vergeefs tussen de groente, fruit en vis naar hun geliefde geuren en kleuren. Of ik hen er misschien bij kan helpen.

LászloII300x190.jpgKortom, er was iets aan de hand, vandaar dat de kraam na een half jaar al moest verdwijnen. Niet leuk voor Lászlo dus. En ook niet leuk voor de worstenliefhebbers in Nederland. Want hadden we eindelijk Hongaarse worst en lekkere salami, (lees: Hè hè, eindelijk worst) nu moeten we het stellen met die van de Italianen en de Fransen. Of van de Spanjaard. Ook niet slecht, natuurlijk niet. Maar het had zo mooi kunnen zijn, heel Amsterdam, wat zeg ik, heel Nederland aan de Magyar kolbász, Hongaarse worst. Een andere smaak, een andere worst en eindelijk eens iets van het beste vanuit Midden-Europa hier bij ons op tafel.

Zo snel ik iets weet, wanneer en waar de geur van gerookt vlees, knoflook, paprika en andere kruiden mij in de neus komt laat ik het hier weten. Want we hebben allemaal recht op worst, ook op die uit Hongarije! En op de vrolijke lach van Lászlo!

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing