Oh paddo paddo, van waar toch komt gij?

varganyhv.jpg
Als je aan fungi porcini denkt, denk je aan ItaliŽ. En bij cŤpes denk je aan Frankrijk. Logisch, vanaf de jaren tachtig kwamen vooral daar vandaan de eerste, voor ons toen erg dure, zakjes met gedroogd eekhoorntjesbrood in Nederland op de markt. Later kwamen ook stap voor stap de paddenstoelenbouillonblokjes in de schappen. En wij maar denken dat het allemaal nog steeds uit dat ůh zů culinaire ItaliŽ komt.
Het wonderlijke is dat Hongaars Mangalica varken naar Spanje gaat om Serranoham te worden, Hongaarse ganzenlever naar Frankrijk om ingeblikt het stempel 'Frans' te krijgen en de laatste jaren steeds meer paddenstoelen, vooral eekhoorntjesbrood, uit landen als Hongarije, maar ook RoemeniŽ en Slowakije, naar ItaliŽ gaan.
Lees verder op Hongarije Vandaag

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing