September, wijnmaand voor de oogst.

Omdat op sommige plaatsen in Hongarije al is begonnen met de oogst van wijndruiven die door de hitte en droogte van dit jaar eerder van de ranken af moeten, lopen wijnmakers nu flink op hun tenen. Want traditioneel is september de maand van alle grote wijnfeesten en wijnfestivals, dubbel werk dus in deze toch al drukke maand.

Drie belangrijke wijnevenementen in Hongarije volgen hieronder. Voor meer wijnfestivals en andere gastronomische kijk bij: Wijnfestivals Hongarije mei t/m september 2007


ZsofiaKarpátStamp.jpg
Het is de organisatie van het Karpatenbekken Festival dit jaar toch gelukt om in het centrum van Budafok te mogen staan en nog wel in samenwerking met de organisatie van het Budafoki wijnfestival zelf! Vorig jaar mocht dat niet, omdat door politiek gesteggel tussen rechts liberalen en socialisten net voor de gemeenteraadsverkiezingen het Karpatenbekken Festival naar een terrein ver buiten de stad was verbannen. Maar nu gaat het er toch van komen. Samenwerking tussen rechts en links, de wijnmakers zullen er blij mee zijn!


Sekt en Wijnfestival Budafok, Wijnmakers van Karpatenbekken. Budafoki Pezsgő és Borfesztivál. Kárpát-medencei borászok.
Budapest-Budafok, 31 augustus - 2 september 2007

Budafoki és Karpátmedence Fesztivál

BorVarRoséStamp.jpg
Het grootste en belangrijkste wijnfestival van Hongarije is natuurlijk op de Burchtheuvel in Budapest. Tot en met de week erna zijn er ook overal in de stad proeverijen, tentoonstelling wijnsymposia te bezoeken. Al wordt er geklaagd door wijnmakers dat het festival is uitgegroeid tot een consumentenfeest, met een te hoge standhuur en weinig echte handel, dat alles mag de pret toch niet echt drukken. Het is en blijft een prachtig festival, met het allermooiste uitzicht ooit bij een glas wijn te verkrijgen!


Zestiende Internationaal Wijn en Sekt Festival. XVI. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál.
Budapest, Budai Vár, 5-9 september 2007

Meer over het festival, doorklikken voor Engelstalig program

Tokaji Ősz / Herfst in Tokaj

DisznóköVillaStamp.jpg
Vanuit Budapest worden door een aantal wijnhandelaren en organisaties zoals Bortársaság, Tinto Fino en Borbarát geheel verzorgde wijnreizen verzorgd naar Tokaj-Hegyalja. Elke wijnhandelaar stelt een ander programma samen inclusief busreis, hotel, proeverijen, lunches en een wijndiner.
Budapest-Tokaj, 15-16 september 2007

Meer info & reserveringen: Tokaji Ősz

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing