Oude wijn duur betaald? Helemaal niet!

"Bij veilinghuis Christie's in Amsterdam is 9200 euro betaald voor een halve liter witte wijn. Het is volgens Christie's de hoogste prijs ooit voor een fles wijn op een Nederlandse veiling." Lees meer in rubriek 'Eten &Genieten' van de Telegraaf

De reacties onder het artikel spreken 'Nederlands calvinistische' boekdelen. Maar inderdaad, voor een echt zeldzame postzegel betaalt men nog meer. En als je bedenkt dat bijna alle flessen Asz˙ van voor de Tweede Wereldoorlog of toen zijn gestolen of snel zijn opgezopen door Duitse soldaten.... dan is het bezit van zo'n godenwijn uit 1889 een wonder.
AszuFlessenOremus.jpg
Overigens worden flessen Asz˙ tegenwoordig niet staand maar liggend opgeslagen. (zie foto) En het is ook geen dessertwijn. Een goeie fles Asz˙ drink je gewoon overdag of in de avond met een mooi stuk kaas erbij. Of bij een stuk ganzen- of eendenlever. Als de dagen wat kouder worden, maar je hebt toch geen zin in rode wijn: drink een Tokaji Asz˙, Forditßs of Szamorodni. Niets verwarmt hart en geest beter als een Tokaj wijn!

Lees ook: Herfst in Tokaj

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing