Hongaarse Kampioen op Destillata 2009

destillata-logo-color.jpg
Tijdens de achttiende internationale Destillata in maart te Wenen heeft de Hongaarse Pálinka-stokerij Agárdi twee gouden prijzen gewonnen. Zowel de hoofdprijs voor de stokerij van het jaar 2009 als die van beste nationale Hongaarse stoker werden door Vértes Tibor, eigenaar van Agárdi Pálinkafőzde Kft. binnengehaald. Ook de beste nieuwkomer op Destillata is uit Hongarije afkomstig, die prijs werd gewonnen door Máté Csaba van Matheus Pálinkaház Kft. uit Budaörs.
Aan deze wedstrijd deden ruim 180 stokerijen uit onder meer Nederland, Duitsland, Zweden, Italië, Zwitserland en zelfs Thailand en Nieuw-Zeeland mee.

Destillata is de meest prestigieuze internationale wedstrijd op het gebied van destilleerderij. Ook vier soorten eau-de-vie van het Nederlandse Lubberhuizen & Raaff uit de Betuwe vielen trouwens in de prijzen, lees daarover meer op: Lubberhuizen & Raaff.

De prijsuitreiking aan Agárdi werd in april in Boedapest door landbouwminister József Gráf, Wolfgang Lukas, directeur van Destillata, en Panyik Gáborné, voorzitter het Pálinka Céh Egyesület, verricht.

Kijk hier voor alle toekenningen: Destillata 2009

Meer lezen over Agárdi in het Hongaars kan op: Vinoport

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing