Hongaarse Wijn- & Eetcultuur, 4 juni 2008 Boedapest

MKVMRijtjeGroenStamp.jpg

Bestaat de Hongaarse eetcultuur? & Hoe staat het met de wijnen?
Naast de beroemde maar cliché goulash en de welbekende wijnen van Tokaj is er natuurlijk veel meer te ontdekken in de Hongaarse eet- en wijncultuur dan de meeste mensen in West -Europa denken. Speciaal voor Nederlandstaligen in Hongarije die meer willen weten over de geschiedenis van het eten en de wijnen in Hongarije, de bloei, de neergang, de gastronomische festivals en de huidige ontwikkelingen in de laatste decennia, hou ik op 4 juni 2008 een presentatie in het Hongaarse museum voor Handel & Gastvrijheid te Boedapest.

In het Café van dit museum neem ik u mee op reis door Hongarije aan de hand van foto's, verhalen, producten, wijnen en hun producenten. Hier in de archieven van dit museum begon mijn onderzoek naar de Hongaarse eetcultuur en haar betekenis in Midden-Europa. Gedurende de avond praten we niet alleen over eten en wijn, maar proeven we natuurlijk ook Hongaarse producten en wijnen uit diverse regio's van onder meer Villa Tolnay, Lenkey pinceszet, Vida Péter, Simon pinceszet, Béres szőlőbirtok en pezsgő van Törley Kft.
.
De tentoonstelling "Eten van de Renaissance, de Renaissance van eten" is deze avond vrij toegankelijk.

Hongaars Museum voor Handel & Gastvrijheid
1051 Budapest, Szent István tér 15.

Entree: 5000 Huf
Studenten: 3000 Huf

Aanvang: 19.00 uur

In verband met de beperkte ruimte vraag ik u van tevoren te reserveren via:
e-mail: info@table-tom.com

Uw gastheren:
Tom de Smet
& Zoltán Lesti, (wijnmaker in Badacsony, sommelier te Boedapest)

Met dank aan:
MKVM Budapest, HongarijeVandaag, Villa Tolnay Badacsony, Törley Kft Budafok,
Lenkey Pinceszet Mád, Vida Péter Szekszárd, Béres Pinceszet Tolcsva,
Bükki Sajt Eger, Simon Pinceszet Eger

Menu - Programma

19.00 uur Ontvangst in het café van het museum
'champagne' met licht zoet & Tentoonstelling 'Reneszánz ételek'
Tijdens de ontvangst kunt u de tentoonstelling "Eten van de Renaissance, de Renaissance van eten" bekijken. De tentoonstelling is Hongaars en Engelstalig.

19.30 uur Opening presentatie
Mijn werk, mijn passie, waarom hier in dit museum.

19.45 uur Bestaat de Hongaarse eetcultuur?
Met een duik in het verleden, terug naar de hedendaagse tijd.

20.30 uur Pauze
Voor degenen die de tentoonstelling willen bekijken, wederom de mogelijkheid.
Verder trekken we de eerste flessen open.

21.00 uur Hoe staat het met de wijnen?
Oud wijnland opnieuw terug in Europa & Proeven van wijnen en eten
Gedurende dit deel van de presentatie proeven we de wijnen en ontdekken we nieuwe smaken.

22.00 uur Afsluiting
Vragen, antwoorden en alles wat ter tafel komt.

OnderRijtjeTekstStamp510.jpg
Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing