Grand Prix Mondivin gewonnen door Merlot. Wild en Hongaars rood

HOOG SOEREN, 1 november - De eerste editie van de nieuwe wijn-spijswedstrijd Grand Prix Mondivin is gewonnen door restaurant Merlot in Amersfoort. Tijdens de spannende finale in De Echoput in Hoog Soeren eindigden Aagje Deken in Middenbeemster en Elzenduin Beach in Ter Heijde aan Zee respectievelijk op de tweede en derde plaats. Extra onderscheidingen waren er voor Cordial in Oss en Avocado in Amersfoort: bij deze deelnemers was niet de combinatie maar wel het gerecht zo innovatief dat een vermelding niet achterwege mocht blijven.

De Grand Prix Mondivin is een nieuwe wedstrijd voor chefs en sommeliers. De opdracht is een eigentijds gerecht op basis van Nederlands wild te bereiden dat past bij het Hongaarse Domaine Mondivin 2003 uit Villány, de Zuid-Hongaarse streek die beroemd is om zijn rode wijnen. Het domein, sinds 1992 eigendom van Erik Sauter en Jan van Lissum, werd enige tijd geleden bezocht door Christie’s wijnveilingmeester en Master of Wine Michael Broadbent, die aangenaam verrast was over het hoge kwaliteitsniveau dat hier bereikt werd met de cabernet franc-druif. Andere succesvolle producenten uit deze regio zijn onder meer Ede Tiffán, Atilla Gere en József Bock.

Lees dit artikel verder op: Slijtersvakblad

Meer op: The Winesite

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing