Boedapest aan het IJ, Hongaars wijn en culi festival Amsterdam

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal het voor Nederland allereerste Hongaarse Wijn- Culinair Festival alleen op zondag 14 oktober plaatsvinden. Ook de locatie is gewijzigd. Het festival Budapest az IJ-en wordt nu gehouden in de Schreierstoren, een oude middeleeuwse toren langs de stadswal aan het IJ, de oude haven van Amsterdam.

BpestIJ14oktStampMT.jpg
Boven in het VOC café staat de Bubbelbar met sparkling wines van Törley en Hungária. In de Herenkamer komt er een mooi buffet van chef-kok Lajos Takács uit Hongarije die oude Hongaarse smaken op moderne wijze interpreteert. In de benedenzalen kunt u uit ruim vijftig soorten Hongaarse wijn proeven, waaronder wijnen van Takler, Szeremley, Frittmann, Thummerer, Nyakas et cetera. Ook valt er te genieten van Hongaarse worst, salami en andere Hongaarse delicatessen.

Het Hongaarse trio SIRASO speelt deze dag een mix van Hongaarse en westerse muziek. Vanaf 20:00 uur tot 23:00 uur draait DJ. LECSÓ. Om 20:00 uur wordt het 1e Nederlandse kampioenschap Hongaars tafeldansen gehouden. (voorronde Nationale Kampioenschappen)

Wanneer: Zondag 14 oktober van 13:00 tot 23:00
Waar: De Schreierstoren. Deze ligt t/o het Centraal Station van Amsterdam en is gemakkelijk bereikbaar met trein en openbaar vervoer.
Toegangsprijs: € 10,- inclusief stempelkaart t.w.v. 6,- waarmee de te proeven wijnen afgerekend kunnen worden.

Meer weten, kijk op: www.4-trading.com

Creative Commons Licentie
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing