home | Agenda

Mangalica Festival, drie dagen varken!

ham-ab.jpgSinds 2007 vindt elk jaar begin februari in de Vajdahunyadvár in Boedapest het Mangalica Fesztivál plaats, een festival dat helemaal in het teken van het Mangalica varken staat. Dit jaar is tegelijkertijd het 20-jarig jubileum te vieren van dit krulharige varken, want twintig jaar geleden startte het landelijke programma voor herfok van dit oude Hongaarse bijna uitgestorven varkensras.

Lees meer...

Gastro & Wijn Festivals Hongarije

GulyasMannenUitsnedeSt.jpg
'A Fesztiválok éve', 'het Jaar van de Festivals'. Het Hongaars bureau voor toerisme geeft aan elk jaar een thema om zo een bepaald onderdeel van toerisme te promoten. En inderdaad, dit jaar 2010 loopt over van de festivals. Alleen al op het gebied van gastronomie en wijn vinden er honderden plaats....! Vanaf 1 mei maken we op Hongarije Vandaag steeds een kleine selectie van gastro-en wijnfestivals, vooral van die festivals in regio's en steden waar Nederlanders en Vlamingen wonen of op vakantie gaan. Op de website Falusziturizmus is een agenda te vinden waar per dag de meeste festivals kunnen worden bekeken, ook heel veel folklore, dans en muziek.

Kijk hier voor de gastro- en wijnagenda.

Hongaars wijn- & culinair festival in Amsterdam

Op zondag 9 en maandag 10 mei staat het onderwerp Hongaarse wijn en spijs centraal in Hotel Casa 400. Een evenement georganiseerd door de Furmint Foundation, een initiatief van wijnjournalisten, importeurs en liefhebbers van Hongarije.
Tijdens dit evenement kunt u onder andere genieten van een uitgebreide wijnproeverij van bijzondere Hongaarse wijnen, de enige echte Hongaarse salami, diverse soorten kolbász en unieke delicatessen van het Hongaarse Mangalica varken.

Lees verder op: Wijn uit Hongarije

Foodapest & UKBA Boedapest 21- t/m 24-02-2010

tortaUkbastamp.JPG
De levensmiddelenbeurs Foodapest die sinds 1992 elk jaar gehouden wordt in Boedapest is een van de grotere en belangrijke beurzen voor eten en drinken in Midden- en Oost-Europa. Zowel voor de vakbranche als de consument is het interessant om daar de ontwikkelingen en nieuwe trends op culinair gebied te volgen. Met rond de 250 exposanten, wedstrijden en seminars is deze beurs ook steeds meer een internationaal ontmoetingspunt aan het worden voor mensen uit de Horeca. Vele internationale koks zijn dan ook op de beurs aanwezig.

Lees verder op Hongarije Vandaag

Mangalica Festival, eerste weekend februari Boedapest

mangalicafestivalstamp.jpg
Woensdag 6 januari 2010 - Hongaren weten echt rondom elk eetbaar of drinkbaar product wel een festival te verzinnen. Appeltjes, noten, worst, honing, wijn, pálinka, pörkölt of net geschoten wild: als er te eten en te drinken valt komen ze in actie. Het eerste gastronomische festival van het jaar is nu al een traditie, ondanks dat het nog een vrij jong festival is. In het eerste weekend van februari, na een maand van relatieve eetrust, stroomt het hof van de Vajdahunyadvár vol met duizenden mensen die opgelucht zijn dat er weer eens massaal te smikkelen valt.
Lees meer op Hongarije Vandaag

Guiding & Tasting on Wine Festival Budapest september 2009

WinefestivalBudapestFlyerTableTom200280.jpg On the big Wine Festival in Buda on the Castle Hill around the royal palace, I will organize guiding & tasting tours on september 10, 11 and 12. Please look in 'lees verder' for more information. If you have guestions and do you want to take part, mail or call me!

Looking forward to see you on the festival,
with best regards,

Tom de Smet / TableTom, az asztalom

» lees verder

Agenda Wijn & Culinaire Festivals Hongarije 2009

KokinKapcolcs180x210.jpgIn de afgelopen maanden zijn er al veel festivals rond het thema eten en drinken in Hongarije te bezoeken geweest. Grote, indrukwekkende zoals het Mangalica Fesztivál in februari en het Pince Fesztivál in Etyek eind mei bijvoorbeeld. Maar ook kleinere festivals waar wijn, pálinka en lekker eten centraal stonden, vonden in het hele land plaats. Maar het echte festivalseizoen gaat nog beginnen!

Deze agenda loopt vanaf half juni tot en met december 2009.


» lees verder

21 april 2009 - Proeverij Hongaarse wijnen Mercury International in Amsterdam

MercuryBannerHV.jpg
Op 21 april 2009 houdt Mercury International, exclusief agent van de twintig meest gerenomeerde Hongaarse wijnmakers, zijn jaarlijkse overzichts- proeverij van Hongaarse topwijnen. Een aantal van deze Hongaarse wijnmakers zullen zelf ook aanwezig zijn. De proeverij in de wijnkelder van Wijnkoperij Tastevin Dehue te Amsterdam is van 14.00 tot 18.00 gratis toegankelijk voor zowel professionals als de consument. Wel dient u zich van tevoren aan te melden bij Dhr. Sander Salburg van Tastevin Dehue.

>>> locatie: Tastevin Dehue, Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
>>> datum: 21 april 2009
>>> tijd: 14.00 tot 18.00 uur
>>> aanmelden: Sander Salburg, info@tastevindehue.nl / 020- 6235877
>>> informatie: Mw. K. Galambos, info@hungarianwines.nl / 06-536 16 843

» lees verder

Dutch & Hungarian artisan cheeses, the harmony with Hungarian wines. Budapest 2008 september 10th

TTKaasflyer.jpg
Dutch & Hungarian farmercheeses in combination with Hungarian top-wines will be the central theme for the college to be hold on the Boregyetem/Wine-University Budapest on wensday, 2008 september 10th. The Wine-University organizes every year different colleges about wines and gastronomy together with the organization of the Wine Festival on the Buda Castle. For the presentations and tasting during this program, six unique Dutch and six from the best Hungarian farmercheeses are selected, together with a beautifull offer of Hungarian wines.

Before the tasting of cheeses and wines, Tom de Smet (TableTom, az asztalom) will give a presentation about Dutch farmercheeses, the different sorts and tastes, their history and developments.

» lees verder

Nederlandse boerenkaas, TableTom bouwt smakelijke brug naar Hongarije

Kaas-stapel in Kaan's Kaashandel Alkmaar.jpg
Elk jaar tijdens het Wijn Festival op de Burcht van Buda in september wordt ook de 'Wijn Universiteit' georganiseerd. Er worden gedurende drie dagen colleges gehouden over zowel Hongaarse als internationale wijnen en hun verschillende wijnculturen. De organisatie wil behalve het thema wijn nu ook andere gastronomische thema's centraal zetten en daarom is TableTom, az asztalom benaderd om op 10 september een college te verzorgen over Nederlandse ambachtelijke boerenkaas. Voor mij, Tom de Smet van TableTom, az asztalom, vormen organisatie en uitvoering hiervan natuurlijk een lekker pittig belegen uitdaging!

Voor een publiek van ongeveer 150 personen, bestaande uit vakpers, detailhandel, horeca en consumenten zal tijdens het college (Engels/Hongaars met simultaan tolk) de geschiedenis van Nederlandse kaas, de soorten en regio's, de rijping en smaken en de huidige ontwikkelingen in samenhang met landschapsbeheer, agro-toerisme en de kleinschalige productie van boerenkaas worden behandeld. Deze presentatie is dankzij de expertise en het netwerk van Fons van den Hout, kaasexpert en trainer in Nederland samengesteld.

» lees verder

Hongaarse Wijn- & Eetcultuur, 4 juni 2008 Boedapest

MKVMRijtjeGroenStamp.jpg

Bestaat de Hongaarse eetcultuur? & Hoe staat het met de wijnen?
Naast de beroemde maar cliché goulash en de welbekende wijnen van Tokaj is er natuurlijk veel meer te ontdekken in de Hongaarse eet- en wijncultuur dan de meeste mensen in West -Europa denken. Speciaal voor Nederlandstaligen in Hongarije die meer willen weten over de geschiedenis van het eten en de wijnen in Hongarije, de bloei, de neergang, de gastronomische festivals en de huidige ontwikkelingen in de laatste decennia, hou ik op 4 juni 2008 een presentatie in het Hongaarse museum voor Handel & Gastvrijheid te Boedapest.

» lees verder

Tokaj Renaissance 2004 Aszú Vintage & Tokaji Dry 26 april 2008

TokajAszuStampklein.jpg
Een van de grootste en mooiste proeverijen van Hongarije vindt elk jaar plaats in de grote feestzaal van restaurant Gundel in Boedapest. Dit jaar is het thema 2004 Aszú Vintage & Tokaji Dry. Steeds vaker komen behalve de beroemde Aszú wijnen prachtige droge witte wijnen uit de Tokaj-Hegyalja wijnregio. Uit deze regio zijn er onder meer de wijnhuzien Árvay, Béres, Dereszla, Degenfeld, Disznókö, Dobogó, Hétszőlő, Patricius en vele anderen vertegenwoordigd.

De proefdag begint om 10.00 uur voor pers en genodigden.
Vanaf 11.00 uur is het voor publiek toegankelijk tot 16.00 uur.

Datum: 26 april 2008
Aanmeldingen voor 20 april 2008 via e-mail: tokaji@tokaji.hu of tel: +36-47-353 612
Prijs entree: 5000 Huf
Locatie: Gundel Étterem, Állatkerti u. 2, 1146 Boedapest

Agenda Wijn Festivals Hongarije 2008

BorfesztiválStampAgenda.jpgVanaf mei tot in november zijn overal in het land Wijnfestivals te vinden. Sommige klein met plaatselijke wijnen, anderen juist groot met wijnen uit het hele land en soms zelfs ook internationale wijnen. Voor veel festivals is de toegang gratis, je loopt dan door het dorp langs de vele wijnkelders of op een centraal gelegen plein staan wijnboeren met hun wijnen waar ook vaak goede pálinka te krijgen is. De grootste en meest bekende festivals vragen wel entree om het festivalterrein te betreden.
Tijdens festivaldagen zijn er vaak ook aparte proeverijen, seminars, wijnmakers et cetera te bezoeken. Neem daarvoor contact op met de organisaties en toeristische informatie kantoren ter plaatse. In de loop van dit jaar wordt de Agenda uitgebreid met andere wijnfeesten en publiek toegankelijke proeverijen.

Op veel festivals is er natuurlijk ook goed te eten. Kijk voor meer Gastronomische festivals op .
Agenda Gastronomische Festivals

» lees verder

Agenda Gastronomische Festivals Hongarije 2008

BajaVaderDochterStamp.jpg
Het worden er echt steeds meer!
In heel Hongarije worden er al meer dan tweehonderd feesten, festivals en andere evenementen gehouden die allemaal om eten en drinken draaien. We kunnen helaas niet overal heen, en ze staan ook niet allemaal in de Agenda van Stampot Europa. Maar een brede selectie van de festivals vindt u hieronder op maand en datum. In de loop van het seizoen wordt de agenda aangevuld met meerdere evenementen, beurzen en festivals.

Niet bij alle evenementen is het adres of locatie genoemd. Vaak vinden de evenementen midden in de stad of dorp plaats, op de meent of in en rond het dorpshuis. Meestal is het met de neus volgen van de geuren voldoende om er te geraken.

» lees verder

Eten van de Renaissance, de Renaissance van eten

Nszakácsi240Stamp.jpg
Onder grote belangstelling werd op 20 maart 2008 in het MKVM in Boedapest de tentoonstelling "Eten van de Renaissance, de Renaissance van eten" geopend. Een belangrijke tentoonstelling voor Hongarije, want hiermee wordt misschien wel het belangrijkste thema in het leven van een Hongaar - namelijk eten en drinken -, en de daarmee samenhangende nationale identiteit van de Hongaar in een overzichtelijk kader gezet.

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw, nog voor de omwenteling van 1989, borrelde en pruttelde het al aardig in dat land. Overal begonnen Hongaren spontaan festivals met betrekking tot eten en drinken te organiseren. Het festival in Nagyszakácsi, waar tientallen koks moeten koken zoals gebruikelijk was tijdens de Renaissance, is daarvan het meest in het oog springende.


» lees verder

Spreekdagen Hongarije & Slowakije 16 & 17 april 2008

EVDlogoHV.jpgWilt u meer weten over uw kansen om uw product af te zetten in Hongarije en Slowakije? Dan kunt in in gesprek met medewerkers van Nederlandse ambassades in Hongarije en Slowakije en landenmedewerkers van de EVD. Zij hebben antwoorden op bijvoorbeeld de volgende vragen: Is er in dit land een afzetmarkt voor mijn product? Met welke regelgeving heb ik te maken? Heeft u namen en adressen van potentiële afnemers? Hoe is de samenwerking met de lokale overheden?

Deze spreekdagen worden samen met het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit georganiseerd. Een medewerker van de LNV-raad uit Boedapest is bij de spreekdagen aanwezig. Hij kan u adviseren bij het zakendoen in deze sector in Hongarije en Slowakije.

locatie Crowne Plaza Promenade hotel, Den Haag
datum 16 en 17 april 2008
informatie Wilma Couperus, E-mail of Tel: (070) 778 84 15
aanmelden formulier rechtstreeks naar EVD

Törley Tentoonstelling in MKVM Boedapest

TörleyPlakátMKVMBpestStamp.jpgHet is nu 125 jaar geleden dat de Hongaar József Törley vanuit Frankrijk terugkeerde naar zijn land en in Budafok zijn 'champagne'- bedrijf starte. Om dit jubileum te vieren is in het Museum voor Handel en Gastvrijheid op 14 december een tentoonstelling over de familie Törley en het bedrijf vanaf vroeger tot nu geopend. Oude reclameaffiches, flessen, glazen, meubilair uit het Törley kasteel, machines en gereedschap uit het vroegere bedrijf en wenskaarten voor nieuwjaar waarmee Törley elk jaar op de markt kwam, zijn er allemaal te zien.


Van 14 december 2007 tot 9 maart 2008

Hongaars Museum voor Handel en Gastvrijheid/MKVM
Szent István tér 15
1051 Budapest
E-mail: mkvm@iff.hu

Foto: © MKVM


Grand Prix Mondivin gewonnen door Merlot. Wild en Hongaars rood

HOOG SOEREN, 1 november - De eerste editie van de nieuwe wijn-spijswedstrijd Grand Prix Mondivin is gewonnen door restaurant Merlot in Amersfoort. Tijdens de spannende finale in De Echoput in Hoog Soeren eindigden Aagje Deken in Middenbeemster en Elzenduin Beach in Ter Heijde aan Zee respectievelijk op de tweede en derde plaats. Extra onderscheidingen waren er voor Cordial in Oss en Avocado in Amersfoort: bij deze deelnemers was niet de combinatie maar wel het gerecht zo innovatief dat een vermelding niet achterwege mocht blijven.

De Grand Prix Mondivin is een nieuwe wedstrijd voor chefs en sommeliers. De opdracht is een eigentijds gerecht op basis van Nederlands wild te bereiden dat past bij het Hongaarse Domaine Mondivin 2003 uit Villány, de Zuid-Hongaarse streek die beroemd is om zijn rode wijnen. Het domein, sinds 1992 eigendom van Erik Sauter en Jan van Lissum, werd enige tijd geleden bezocht door Christie’s wijnveilingmeester en Master of Wine Michael Broadbent, die aangenaam verrast was over het hoge kwaliteitsniveau dat hier bereikt werd met de cabernet franc-druif. Andere succesvolle producenten uit deze regio zijn onder meer Ede Tiffán, Atilla Gere en József Bock.

Lees dit artikel verder op: Slijtersvakblad

Meer op: The Winesite

Biobúcsú Budapest / Bio dag in Boedapest

BioBucsuStamp.jpg
De organisatie voor Biologische landbouw in Hongarije roert steeds vaker haar staartje. Waren er in juli van dit jaar al overal Bio-dagen in het land waar vele stadse mensen heen gingen, nu wordt er om de beter gefortuneerde burgers van Boedapest nog meer in contact te brengen met biologische producten op 14 oktober een hele dag in de Petőfi Csarnok gehouden. Tientallen producenten zullen daar aanwezig zijn, natuurlijk met muziek en dans. Want er moet ook gefeest worden. Vanaf 09.30 gaat de dag van start.

Meer over de Bio Kultura Organisatie

Boedapest aan het IJ, Hongaars wijn en culi festival Amsterdam

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal het voor Nederland allereerste Hongaarse Wijn- Culinair Festival alleen op zondag 14 oktober plaatsvinden. Ook de locatie is gewijzigd. Het festival Budapest az IJ-en wordt nu gehouden in de Schreierstoren, een oude middeleeuwse toren langs de stadswal aan het IJ, de oude haven van Amsterdam.

BpestIJ14oktStampMT.jpg
Boven in het VOC café staat de Bubbelbar met sparkling wines van Törley en Hungária. In de Herenkamer komt er een mooi buffet van chef-kok Lajos Takács uit Hongarije die oude Hongaarse smaken op moderne wijze interpreteert. In de benedenzalen kunt u uit ruim vijftig soorten Hongaarse wijn proeven, waaronder wijnen van Takler, Szeremley, Frittmann, Thummerer, Nyakas et cetera. Ook valt er te genieten van Hongaarse worst, salami en andere Hongaarse delicatessen.

» lees verder

September, wijnmaand voor de oogst.

Omdat op sommige plaatsen in Hongarije al is begonnen met de oogst van wijndruiven die door de hitte en droogte van dit jaar eerder van de ranken af moeten, lopen wijnmakers nu flink op hun tenen. Want traditioneel is september de maand van alle grote wijnfeesten en wijnfestivals, dubbel werk dus in deze toch al drukke maand.

Drie belangrijke wijnevenementen in Hongarije volgen hieronder. Voor meer wijnfestivals en andere gastronomische kijk bij: Wijnfestivals Hongarije mei t/m september 2007


ZsofiaKarpátStamp.jpg
Het is de organisatie van het Karpatenbekken Festival dit jaar toch gelukt om in het centrum van Budafok te mogen staan en nog wel in samenwerking met de organisatie van het Budafoki wijnfestival zelf! Vorig jaar mocht dat niet, omdat door politiek gesteggel tussen rechts liberalen en socialisten net voor de gemeenteraadsverkiezingen het Karpatenbekken Festival naar een terrein ver buiten de stad was verbannen. Maar nu gaat het er toch van komen. Samenwerking tussen rechts en links, de wijnmakers zullen er blij mee zijn!


Sekt en Wijnfestival Budafok, Wijnmakers van Karpatenbekken. Budafoki Pezsgő és Borfesztivál. Kárpát-medencei borászok.
Budapest-Budafok, 31 augustus - 2 september 2007

Budafoki és Karpátmedence Fesztivál

» lees verder

Puyck en de Poesta!

PuyckHUstamp.jpg
Het worden pittige dagen in Restaurant Puyk! In samenwerking met 4-Trading, importeur van Hongaarse wijnen, worden daar drie Hongaarse dagen georganiseerd.

Op 10 juni 2007 is er een grote wijnproeverij met een twintigtal wijnen en Hongaarse sparkling wines in Restaurant Puyck te Amsterdam. Sommelier en wijnmaker Zoli Lesti, van Villa Tolnay (Balaton, Csobánc), komt speciaal uit Hongarije over om zijn unieke wijnen te presenteren. Op maandag 11 juni en dinsdag 12 juni kookt de Hongaarse chef-kok Lajos Takács samen met chef-kok Jacob Preijde een zeven gangen diner waarbij verschillende wijnen van Villa Tolnay en wijnen uit het assortiment van 4-Trading worden geschonken.

Meer over de Hongaarse dagen in Restaurant Puyck

Mail mij voor het volledige programma: Tom de Smet, info@stampoteuropa.nl. Ik stuur u het pdf-bestand.

Oproep Hongaars Museum Handel & Gastvrijheid!

fagy.jpg
Het MKVM is op zoek naar materiaal over de geschiedenis van consumptie-ijs in Hongarije. Onder de titel 'Hideg nyalat és spanyol tekercs' (letterlijk: 'Koude tong en Spaanse rol') wordt een tentoonstelling opgezet die vanaf 17 juni 2007 te bekijken valt. IJscokarren, ijsmachines, gereedschap, recepten, posters en ander reclamemateriaal uit de periode van 1920 tot 1960 wordt gezocht. Weet u ergens nog materiaal te vinden, neem dan contact op met: Rédey Judit Tel: + 36-1-375-62-49 Hongaars/Duits.

Bij Judit Rédey kunt u trouwens ook reproducties van oude reclameposters, foto's, advertenties en ander materiaal op papier met betrekking tot gastronomie, handel en horeca opvragen.

Verder twee tijdelijke kleine maar interessante tentoonstellingen:

De grote Hotels aan de Donau oevers. Duna-parti szállodák anno.
Van 27 april tot 10 juni 2007. Lees meer in het Hongaars:

Etsen en gravures over gastronomie door de eeuwen heen. Szántó András, Eleink örömei.
Van 4 mei tot 30 juni 2007. Lees meer in het Hongaars:


Agrarisch Marketing Centrum Hongarije in Amsterdamse RAI!

StampFoodDrinkRandloos.jpg
Hongarije zal voor de eerste keer vertegenwoordigd zijn op de 'Private Label Manufacturers Association (PLMA)' in Amsterdam. Het Agricultural Marketing Center van Hongarije (AMC) neemt deel met een paviljoen waarin 16 bedrijven hun producten in food & beverage tonen.

Op de PLMA beurs, met 3200 leden, zijn fabrikanten en leveranciers, groothandels
voor bijvoorbeeld supermarkten, hypermarkets, drogisterijen, discounters, warenhuizen,
cash & carry’s, importeurs en exporteurs uit 90 landen aanwezig. Van Hongaarse bedrijven zijn onder meer gerenommeerde namen zoals Univer, Cerbona, Globus en Szigetvin present.
De PLMA is de grootste internationale beurs voor Private Label producten in zowel de Food als Non-Food sectoren. Op de Trade Show staan meer dan drieduizend exposanten uit zestig landen.

Meer over de PLMA en het Hongaarse Paviljoen op HongarijeVandaag

Wijnfestivals Hongarije Agenda mei t/m december 2007

VillanyRolandStamp.jpg
Overal in Hongarije worden van het voorjaar tot ver in de herfst wijnfestivals gehouden. Ook zijn er overal proeverijen, oogstfeesten en andere bijeenkomsten te bezoeken, zeker in Budapest in de weken rond het grote Wijnfestival op de Burcht van Buda.

» lees verder

Gastro Agenda Hongarije, mei t/m december 2007

RundLeegBudafok220x180.jpg
Hier de gastronomische agenda van Hongarije, mei t/m december 2007.
Niet alle evenementen worden hier genoemd, er zijn te veel om op te noemen, maar voor meer festivals en evenementen kijk op: www.konyhamester.hu. In het Hongaars!
Of kijk bij de plaatselijke toeristeninformatie voor de kleinere feesten en festivals.

Deels zijn wijnfestivals opgenomen in deze agenda, voor meer data wijnfestivals, kijk op: Wijnfestivals Agenda


MEI 2007

Hotels aan de Donau oever. Duna-parti szállodák.
Oude foto's van alle grote hotels rond 1900 aan de Donau.
Budapest, MKVM, 27 april - 10 juni 2007

András Szántó, gastronomie in oude etsen. Eleink örömei,Szántó András.
Tijdelijke tentoonstelling
Budapest, MKVM, 04 mei - 30 juni 2007

Wijnfestival Veszprém. Borfalu Veszprém.
Veszprém, Óváros tér, 10-13 mei 2007

» lees verder

Met huid en haar, Szőröstul bőröstul

SzmarhaStamp.jpg
"Als je zoals ik dertig jaar naast een boerderij hebt gewoond waar geen koe nog een hoorn op haar kop had, is het voor mij een verademing om de Hongaarse grijze runderen met hun lange gedraaide horens subtiel te zien manoeuvreren om niet met elkaar in de knoop te komen". De Nederlandse Frouwke Schouwstra, woonachtig in Nagypall, zuid Hongarije, besloot daarom als ode aan dit rund en aan het typisch Hongaarse Mangalica varken, samen met haar man Eddy Smid een tentoonstelling op te zetten die vanaf 1 mei aanstaande te zien valt in hun galerie.

» lees verder

AGRA Bulgarije 20 t/m 24 februari 2007

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseert een business lounge op de AGRA in Bulgarije. Deze beurs is een van de meest succesvolle internationale landbouwbeurzen in Zuidoost Europa. 20 t/m 24 februari 2007 in Plovdiv, Bulgarije

Marktinformatie over Bulgarije en haar kansen: www.minlnv.nl/landeninformatie.
Aanmeldingen Nederland: Evert Jan Krajenbrink of via tel: +31-70-3785140

Business Lounge informatie: Nederlandse Ambassade Sofia
Mevr. Doriana Milenkova of tel: +359 2 8160380

IFE Hungary/Foodapest 20 t/m 22 november 2007

De IFE HUNGARY gaat samen met FOODAPEST! Daarom gaat de IFE beurs die gepland stond voor 20 t/m 22 februari 2007 niet door. In november gaat de beurs samen met Foodapest van start onder de nieuwe naam IFEFoodapest. Dat is een logische stap, want daarmee worden de voorheen elkaar nog beconcurerende beurzen samen een van de belangrijkste beurzen voor levensmiddelen en gastronomie in Midden- en Oost- Europa. Voor meer informatie over deze beurs: IFE Hungary, Foodapest
Foodapest 2007, Nederland afwezig?
IFE Hungary 2006, Einde of juist het begin?

Informatie en deelname Nederlands Paviljoen: Ministerie van LNV of de Landbouwraad op de ambassade te Boedapest.

50ste sterfdag Károly Gundel/Gundel Károly emléke

gundel.jpg
In de laatste twee weken van november wordt de 50ste sterfdag van Károly Gundel herdacht. Met verschillende programma's op de Budapesti Gazdasági Föiskola en in het Handels en Gastvrijheidsmuseum in Boedapest. Op 27 november 2006 is er zelfs een herdenkingsbijeenkomst op de grote en mooie begraafplaats Kerepesi Temetö bij het praalgraf van deze vermaarde Hongaarse horecaman die de keuken van Hongarije internationaal op de kaart heeft gezet. Een eer die maar weinig Nederlandse gastheren, kookboekenschrijvers en koks ooit te beurt is gevallen!

Meer hierover kunt u lezen op de website van het MKVM, alles in het Hongaars! Voor vragen hierover kunt u mij natuurlijk mailen via: info@stampoteuropa.nl

Bubbels van Budapest

GerJohnInBuis300x260.jpg
De Bubbels van Boedapest zijn op de Eten & Genieten Beurs in Utrecht, 8, 9 en 10 december te proeven bij de Bubbel Bar van 4-Trading. Ook staat de Bubbel Bar vol Hongaarse sparkling wines op de Love & Marriage beurzen in Nederland. Voor de data kijk op: Love & Marriage agenda Bubbel Bar

Meer foto's van de Bubbel Bar, op Eten & Genieten, onder meer met de sabel ontkurken van de flessen!

» lees verder

Gastronomische Agenda Hongarije 2006

Deze herfst is er natuurlijk wat minder te doen dan afgelopen zomer. Hieronder de maanden november en december. Voor de festivals van afgelopen zomer zie: 'lees verder'.
De agenda is ook te bekijken via: www.turul-foundation.com En te lezen in Hongarije in Zaken. De agenda winter, voorjaar 2007 verschijnt eind januari 2007.

DECEMBER
Sint Nicolaas dagen en Wijnfeest. Szent Miklós-napi Borünnep.
Hosszúhetény, 1-3 december 2006

Bonengoulash Wedstrijd. Jótékonysági Babgulyásfőző Verseny.
Baja, Szentháromság tér, 15 december 2006

NOVEMBER
Nieuwe Wijn en Ganzenfeest. Újborfesztivál és Libator.
Szentendre, Skanzen, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 9-12 november 2006

Honingdagen van Bácskai. Bácskai Mézes Napok.
Baja, 10-11 november 2006

8e Internationale beurs voor levensmiddelen- drank en voedingsindustrie, FOODAPEST. VIII. Nemzetközi élelmiszer, ital és élelmiszer-gépipari szakkiállítás, FOODAPEST. www.foodapest.hu HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, 21-24 november 2006


» lees verder

Agenda Wijnfestivals Hongarije

TavasziBorfesztI0406.jpg
In Hongarije zijn de voorbereidingen al in volle gang, het seizoen van de wijnfesztivals komt er aan. Hier een aantal grotere en kleinere festivals in Hongarije en in Boedapest.
Je weet niet wat je ziet, zoveel goede wijn te drinken en lekker te eten bovendien!

IN BOEDAPEST EN OMGEVING:

Borfalu. Wijndorp.
Ruim tweehonderd wijnmakers in het 'Wijndorp' op het feestterrein naast het Heldenplein. Veel muziek, eettenten en ontspannen sfeer.
Boedapest, Felvonulási tér. 16-20 augustus 2006

» lees verder